Новини
Хигиена на устата

За чиста уста със свеж дъх е нужно изчеткване на езика, флосене, жабурене с вода за уста и още...   Здрава устна кухина предполага здрави венци и здрави зъби. Добрата грижа...

още

Може ли една ултра тънка татуировка на зъба да спаси живота ви?

Малки  електронни сензори,   могат   да   диагностицират   заболявания   с " дегустация" дъха Ви! Сензор с дебелина на хартиен лист...

още

Въпроси и отговори
Пулпитът

  Зъбната пулпа е кухината на всеки зъб, в която се намират нервите и кръвоносните съдове, изхранващи зъба. Пулпитът е възпаление на зъбната пулпа, което може да е...

още

Проблемите с венците влияят негативно върху мъжката потенция

До такъв извод са стигнали изследователите в Медицинския колеж  Лючжоу (Южен Китай) в хода на анализ на поведението на лабораторни животни, имащи периодонтит. Оказало се, че у болните мишки често възниквали проблеми с ерекцията съобщава "NEWSru Israel"..

Порталът MyHealthNewsDaily констатира, че много хора страдат от периодонтит. Това е вариант на усложнен кариес, провоциращ разпада на нерва и поразява връзките, държащи зъба в костта. В следствие на това зъбът става подвижен и боли дори при най-малки съприкосновения.

Овен експериментите на гризачи, има данни, според които мъжете, страдащи от периодонтит моног често изпитват трудности в сексуалния си живот.

В същото време, подобни заявления предизвикват нееднозначна оценка в професионалните среди. Например д-р Ендрю Крамер от Медицинския център на Мерилендския университет не вижда основания завръзка между двете явления.

Но професор Дейвид Милдрам от Калифорнийският университет в Лос Андежис напомня, че периодонтитът провоцира силно възпаление. А то, както е известно, оказва влияние на ерекцията.

източник: www.newsru.co.i

http://www.myhealthnewsdaily.com

2011-07-06 16:00:34