Новини
Хигиена на устата

За чиста уста със свеж дъх е нужно изчеткване на езика, флосене, жабурене с вода за уста и още...   Здрава устна кухина предполага здрави венци и здрави зъби. Добрата грижа...

още

Може ли една ултра тънка татуировка на зъба да спаси живота ви?

Малки  електронни сензори,   могат   да   диагностицират   заболявания   с " дегустация" дъха Ви! Сензор с дебелина на хартиен лист...

още

Въпроси и отговори
Как да изберем подходящата четка за зъби

За мнозина изобилието на пазара от видове и марки четки за зъби създава единствено затруднение. Каква точно четка да изберем? Коя е най-подходящата именно за нас? Изложените...

още

Безболезнена анестезия

   Бързата, ефективна и безболезнена анестезия е един от ключовите елементи на съвременната дентална практика. Тя позволява извършването на тежки и прецизни манипулации без риск, стрес и умора както за стоматолога, така и за пациента. Ето защо, качествената анестезия е един е от фундаментите в съвременната дентална медицина.
  Проводнa анестезия изисква повече време, за да настъпи, а е и съпътствана с неприятно изтръпване на съседни меки тъкани и създава опасност (особено при деца) от прехапване, преди отшумяването на ефекта й. Понякога с нея не се постига очакваният ефект и се налагат допълнителни процедури за обезболяване. Терминалната инфилтрационна анестезия не е винаги ефективна в зоната на долните кътници и определено е болезнена палатинално.
  Една добра алтернатива на проводниковата и терминалната е интралигаментарна  анестезия. Чрез тази методика анестетикът се доставя непосредствено до зъбните тъкани. 
Интралигаментарна анестезия притежава следните преимущества:
• Мигновено обезболяване на избрания зъб.
• Възможност за използване на по-­високи концентрации адреналин (1/100 000 и повече), без риск от некроза.
• Висока ефективност при анестезиране на долни молари и пулпитни зъби. 
• Отпада необходимостта от лингвални или палатинални анестезирания, дори и при екстракции и имплантации.
• Отсъства неприятното „изтръпване”, „подуване” на устни или небце/гърло
  Добрият зъболекар инвестира в оборудването си. Стоматологията днес в голяма степен е зависима от технологиите. Ако те не са на нужното ниво, нивото на лечение също спада.
  Добрите резултати безспорно са съвкупност от познания, техника и добри материали. Така че не пропускайте да се поинтересувате ползва ли вашият зъболекар съвременни методи за лечение в практиката си. Това е една от отправните точки, които може да ползвате при търсене на добрия зъболекар.

 

2011-02-03 13:47:02